Van lager naar middelbaar

De stap van het basisonderwijs naar het secundair kan voor sommigen samen gaan met heel wat vragen, zorgen en bedenkingen. Bedenk wat je zelf wil; waar ben je goed in? Wat doe je graag? Wat zijn je interesses? Bespreek wat je denkt met je ouders; hoe zien zij de stap verlopen en aan welke richting denken ze? Luister ook naar de adviezen van de school en je juf of meester.
Via mail een vraag stellen over het secundair onderwijs kan je doen via de website www.onderwijskiezer.be - in het rechter-menu kun je klikken op “Stel je vraag ?”.

Een secundaire school kiezen is niet makkelijk. Bekijk de mogelijkheden die je hebt en hou rekening met de verplaatsing naar de school. Kan je met het openbaar vervoer, met de fiets of te voet gaan? Of brengen je ouders je weg met de auto? De meeste scholen hebben een opendeurdag in het voorjaar. Het kan zeker de moeite zijn om een bezoekje te brengen aan de scholen waar je aan denkt. Zo kan je zelf zien hoe de school er uit ziet en of het je bevalt. Er is dan ook de mogelijkheid om vragen te stellen over de werking van de school.
Datums van opendeurdagen kan je terugvinden op de website van de scholen.