Preventieve gezondheidszorg - Consultatiebureau

Het consultatiebureau van Kind en Gezin staat in voor de medische en psychosociale begeleiding van ouders en hun kinderen van 0 tot 3 jaar. Je mag vrij kiezen naar welk consultatiebureau je gaat. Het hoeft niet in je gemeente te zijn. Tijdens de consultaties wordt de ontwikkeling van je kindje opgevolgd door de regioverpleegkundige en een arts. Een vrijwilliger ontvangt je en zal je kindje meten en wegen. Je kan ervoor kiezen om de vaccinaties van je kindje te laten zetten door de arts van het consultatiebureau. Dit is geheel vrijblijvend. Is je kindje ziek? Dan kom je best niet naar het consultatiebureau. Je gaat dan best naar je eigen behandelende arts. Het consultatiebureau van Kind en Gezin in Zemst kan je vinden in het Huis van het Kind Zemst, Meerweg 2, 1980 Zemst.
Op de website van Kind en Gezin vindt je heel wat informatie over zwangerschap, voeding, veiligheid, ontwikkeling, opvoeding, kinderopvang, adoptie, geboorte, ... Ook op de algemene Facebookpagina en op deĀ 
Facebookpagina voor regio Vilvoorde (groot Zemst, groot Zaventem, groot Vilvoorde, Machelen, Steenokkerzeel, Perk, Diegem, groot Grimbergen) kan je terecht.
Voor een afspraak bij het consultatiebureau kan je contact opnemen met de Kind&Gezin-lijn op het nummer: 078 150 100, maandag tot vrijdag van 8 tot 20 uur of via www.kindengezin.be.
Je kan Kind & Gezin ook bellen of mailen met vragen. Is je vraag minder dringend, dan kan dit via mail. Zit je toch met een dringende vraag, dan kan je beter bellen.

Spreekuur opvoedingsondersteuning van Kind en Gezin:
Elke 3e woensdagnamiddag van de maand kan je in het consultatiebureau van Zemst terecht voor het ‘spreekuur opvoedingsondersteuning’ voor vragen over kinderen van 0 tot 3 jaar. Dit aanbod is gratis. Een afspraak kan je maken via de Kind & Gezin lijn op het nummer 078 150 100.
Meer informatie vind je hier.