Mutualiteit

Ook mutualiteiten bieden soms vakanties aan. Bij sommige mutualiteiten kun je ook korting krijgen als je boekt bij andere organisaties. Er zijn ook specifieke vakanties voor kinderen en/of jongeren. Mutualiteiten betalen soms ook een deel van je vakantie terug. Voor meer informatie, ga zeker eens kijken op de website van jouw mutualiteit.
Als je op vakantie gaat, is het belangrijk dat je je Europese Ziekteverzekeringskaart meeneemt. Deze kaart kan je aanvragen bij jouw mutualiteit. Dit doe je minstens 1 week voor jouw vakantie van start gaat. De Europese Ziekteverzekeringskaart zorgt ervoor dat als je tijdens je vakantie noodzakelijke medische zorgen nodig hebt, een buitenlands ziekenfonds je zal terug betalen.

Let op! Deze kaart is enkel geldig in lidstaten van de Europese Unie, IJsland, Zwitserland, Australië, Liechtenstein, Macedonië en Noorwegen.

Christelijke mutualiteit
https://www.cm.be/diensten-en-voordelen/vakantie-en-vrije-tijd/vakantie/index.jsp
http://www.kazou.be/
Kazou biedt vakanties aan in binnen- en buitenland voor kinderen van 7 jaar tot en met 18 jaar. Er worden ook Jomba-vakanties aangeboden voor kinderen en jongeren die bijzondere aandacht vragen of een handicap of ziekte hebben.

Socialistische mutualiteit
https://www.fsmb.be/vrije-tijd-en-vakantie
http://www.joetz.be/pages/default.aspx
JOETZ is de jeugddienst van de Socialistische Mutualiteiten. Hun doelgroep zijn kinderen en jongeren van 3 tot 30 jaar. Ze bieden zowel activiteiten in het binnenland als in het buitenland aan.

Liberale mutualiteit

http://www.lm.be/West-Vlaanderen/Rubrieken/Voordelen-en-diensten/Kinderen-en-jongeren/
http://www.crejaksie.be/
Crejaksie biedt vakanties aan voor kinderen en jongeren van 5 tot 30 jaar. Er zijn ook speciale vakanties voor bijzondere doelgroepen. Er zijn nationale en internationale vakanties waar je aan kan deelnemen.

Onafhankelijk ziekenfonds

https://www.oz.be/vakantie
http://www.kriebelsenkuren.be/
'Kriebels en kuren' biedt jeugdvakanties en gezinsvakanties aan.

Vlaams en Neutraal Ziekenfonds

https://www.vnz.be/vakantie/met-korting-op-reis/nz-vakanties/
https://www.vnz.be/vakantie/met-korting-op-reis/jeugdtip-vakanties/
Krunsj is de jeugddienst van het Vlaams en Neutraal Ziekenfonds. Deze jeugddienst biedt vakanties aan voor jongeren van 5 jaar tot 18 jaar. Er is wel een speciaal aanbod voor 18+.

Partena

http://www.partena-ziekenfonds.be/nl/ziekenfonds-en-voordelen/voordelen-en-terugbetalingen/jongerenvakanties

Securex

http://www.securex-mut.be/export/sites/default/.content/download-gallery/nl/Brochure_Uw-voordelen.pdf