JAC

Het JAC is het Jongerenaanbod van het CAW (Centrum Algemeen Welzijnswerk).

Het CAW zet zich in voor het welzijn van volwassenen en het JAC doet hetzelfde voor jongeren tussen 12 en 25 jaar.
Als jongere kan je met allerlei vragen terecht bij het JAC; vragen over vakantiewerk, alleen gaan wonen, school/studiekeuze, relaties en seksualiteit, geweld, rechten en plichten, geld, drugs, pesten,… en nog zoveel meer. Geen enkele vraag is te gek voor het JAC. Samen met jou wordt bekeken wat je juist nodig hebt. Dit kan informatie zijn, maar ook een vraag naar een begeleiding. Het JAC bekijkt dan of je met deze vraag bij hen terecht kan of verwijzen je indien nodig naar de juiste dienst voor jouw vraag.
Je kan als jongere gratis bij het JAC terecht en contact nemen kan zowel door langs te gaan, te bellen, mailen of chatten.
Meer informatie en gegevens over het JAC bij jou in de buurt kan je vinden op www.jac.be.

Elk JAC heeft een eigen werkingsgebied. Jongeren uit Zemst kunnen terecht bij het
JAC Halle-Vilvoorde (vestigingen in Vilvoorde, Asse, Tervuren en Halle).
Alle informatie over JAC Halle-Vilvoorde is terug te vinden op hun website www.jachallevilvoorde.be. Via beide websites kan je ook inloggen voor de chat van het JAC (van maandag tot vrijdag van 13u tot 19u). Je kan dan anoniem chatten met een JAC medewerker uit één van de JAC’s in Vlaanderen.

Woon je in Zemst maar ga je naar school in Mechelen, Haacht, Leuven, ... en is het JAC daar in de buurt voor jou beter bereikbaar? Kijk voor de gegevens op www.jac.be en informeer of je met je vraag bij hen terecht kan.

Op vraag komt JAC Halle-Vilvoorde ook op verplaatsing voor één of meerdere gesprekken. Deze gesprekken kunnen plaatsvinden op een plaats die voor jou makkelijk is zoals je school, het OCMW of het Huis van het Kind. Je kan dit bespreken op school met de zorgleerkracht of een medewerker van het CLB, met je contactpersoon bij het OCMW of het Huis van het Kind of je kan contact opnemen met het JAC en met hen bespreken wat mogelijk is en hoe jullie dit kunnen aanpakken. Het is vooral belangrijk vooraf de afspraak te regelen zodat jullie gebruik kunnen maken van een rustig plekje voor het gesprek.

Het JAC in Vilvoorde kan je vinden op de J.B. Nowélei 33 (in het centrum van Vilvoorde, tegenover de kerk en de winkels C&A en Lidl). Bellen kan op het nummer 02/613 17 02 en mailen naar jac@cawhallevilvoorde.be. Je kan zonder afspraak langsgaan op maandag van 16 tot 18u. Andere momenten van maandag tot vrijdag kunnen op afspraak.